Working for Sofon

Sofon is a healthy business employing enthusiastic and involved staff. Our staff in marketing, sales, research and development are all consummate professionals looking to get the best from themselves and from Sofon. There is plenty of room for personal development. The atmosphere in our team is informal and professional.

Sofon regularly recruits new people in connection with a growing number of activities or if a position is vacant. We are also interested in open job applications. We are looking for people who are specialists in their field.

Open Jobs

Sales Executive (M/V)

Wij zoeken een ervaren en gedreven verkoper en entrepreneur om ons te helpen de groei in deze zeer brede en dynamische markt uit te bouwen, niet alleen binnen de Benelux maar ook daarbuiten. Je kunt hiermee je eigen carrière op hoog niveau vormgeven. Onze klanten vertrouwen op jouw kwaliteiten en doortastendheid om hun zakelijke uitdagingen met Sofon te helpen oplossen en een positieve bijdrage te leveren om hun business te vergroten, verbeteren of risico’s te elimineren.

Over ons

Wij leveren een uniek intelligent softwareproduct (No-Code) waarmee (middel)grote bedrijven hun verkoopprocessen optimaliseren en automatiseren en daarmee hun bedrijfswaarde sterk verhogen. Bedrijven met Sofon Guided Solutions kunnen zich volledig richten op hun klanten, groei en winst, terwijl de Sofon -software de complexe zaken in het offerte en order proces organiseert en afhandelt.

Dit kan het configureren van complexe producten zijn (Configure Price Quote), vertalen van complexe klanteneisen, verkoopprocessen of internationale prijsstructuren, maar ook de ondersteuning van wereldwijde resellers bij het maken van offertes en orders, inkoop bij vele toeleveranciers en/of juridische en contractuele voorwaarden. Het unieke aan Sofon is dat de klant het kan modelleren, zonder langdurige externe consultancy en met behoud van het intellectuele eigendom. De Sofon Guided Solutions methodology maakt klantspecifieke softwareaanpassingen overbodig. Sofon werkt in de Cloud, off-line en hybride, en sluit waar nodig aan op alle gebruikelijke ERP- en CRM-systemen, zoals SAP, MS Dynamics en Salesforce.

Er werken meer dan 15.000 verkopers bij Sofons 150 wereldwijd opererende klanten met de Sofon software. Sofon-klanten vind je in alle bedrijfstakken: medische bedrijven zoals Philips en Agfa gebruiken Sofon, machinebouw en industriële bedrijven zoals Stork en Schneider, de auto en bus-industrie zoals VDL en PON, maar ook bedrijven in de transport en logistieke sector, scheepswerven, installatie- en bouwbedrijven, verpakkingen en verzekeringen.

Verantwoordelijkheden
 • Omzetgroei door identificeren van nieuwe leads, analyseren en uitwerken van verkooppotentieel bij grote en middelgrote bedrijven.
  Dit kan gebeuren door benutten en uitbreiden van je eigen netwerk en marktkennis en ervaring, on-line research, samenwerken met partners en andere enablers, en/of marketing-/mailcampagnes om nieuwe leads te kwalificeren, uit te werken en succesvol te benaderen.
 • Het positioneren en presenteren op executive niveau (Owner, C-level, Business Unit) van de toegevoegde zakelijke en financiële waarde van Sofon, ondersteund door een business case en ROI analysetechnieken en door vele succesvolle Sofon-referenties.
 • Begin tot eind verkoop-ownership vanaf engagement tot contractafhandeling en overdracht naar de Sofon-serviceorganisatie. Je kunt meerdere complexe verkoopprocessen gelijktijdig succesvol ondersteunen.
 • (Half-)jaarlijks je omzet- en groeiverwachtingen van licenties en onderhoudscontracten overschrijden, waarbij je je naast succes op korte termijn richt op langetermijngroei door strategische verkoopkeuzes.
 • Het wekelijks bijhouden van en rapporteren aan de CEO van de diverse stages in je verkoopfunnel om je verkoopprestaties te garanderen.
Onze verwachtingen van je kennis en ervaring
 • Een achtergrond als gedreven professionele verkoper met sterke contactuele eigenschappen.
 • Ervaring met de verkoop of gebruik van PLM, ERP en CRM software (Cloud- en SaaS-gebaseerd) en/of andere IT-toepassingen is een pre, samen met kennis van verkoop, engineering en/of product management in de healthcare, manufacturing, transport, logistics & automotive industrie.
 • Je bent een no-nonsense, actieve en zelfstartende ondernemer die zich bij de potentiele klanten zowel op executive niveau als met verkooporganisatie, engineering, product management en IT overtuigend en geloofwaardig is, leiding aan het gesprek kan geven en zich daarbij op zijn gemak voelt.
 • Je bent nieuwsgierig naar de noden van je (toekomstige) klanten, kunt goed luisteren, kunt snel naar nieuwe situaties en oplossingen schakelen, de innovatieve en zakelijke kwaliteiten van Sofon verwoorden en denkt mee over oplossingen.
 • Bewezen kwaliteiten in behalen en overschrijden van verkooptargets van klantgerichte (software) oplossingen in de B2B markt met een gedrevenheid die niet ophoudt bij de gebruikelijke werktijden.
 • Een technische achtergrond op hbo- of TU-niveau met affiniteit voor marketing is een pre.
Sofon biedt je....

Sofon biedt je, naast een goed salaris, verkoopbonussen en een auto van de zaak, de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen richting verkoopmanagement, waarbij je ervaring zult opdoen, of voortzetten, aan de top van de internationale zakelijke wereld. Samen met onze CEO ga je de groei van Sofon vormgeven. We hebben flexibele werktijden en een kleine maar uiterst professionele werkomgeving.

Je wordt ondersteund door onze sales consultants met vele jaren ervaring in Sofon en met klantentoepassingen, door service experts, en je werkt samen met Sofon-accountmanagement om additionele verkoop aan bestaande klanten te maximaliseren.

Je werkt vanuit ons hoofdkantoor op Science Park Eindhoven, omgeven door andere hi-tech bedrijven, en zult veelvuldig bij potentiele klanten in de Benelux op bezoek gaan.

Onze werkomgeving is internationaal. Naast Nederlands wordt een uitstekende beheersing van Engels (in woord en schrift) van je verwacht.

Geïnteresseerd?

Stuur ons je sollicitatiebrief waarin je je verkoopkwaliteiten alvast kunt demonstreren, samen met je cv. De vacature voor deze Sales Executive positie is vanaf januari 2020 beschikbaar. Krijg jij met jouw vaardigheden alle neuzen dezelfde kant op? Dan zijn we op zoek naar jou.

Stuur je sollicitatie in de vorm van je curriculum vitae met motivatie in Word per e-mail naar Paul Kimmel This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. onder vermelding van 'Vacature Sales Executive Sofon Nederland'. Eventuele vragen kun je ook per e-mail stellen.

Modelbouw Consultant (M / V)

Als Modelbouw consultant ben je verantwoordelijk om met hulp van de Sofon Studio, product en business kennis bij nationale en internationale organisaties om te zetten in Sofon modellen. Je vindt het uitdagend om business vraagstukken op het gebied van verkoop van complexe producten te vertalen in kennismodellen die het hart vormen van de Sofon Guided Solutions Software. Als Modelbouw consultant word je snel een specialist in het bouwen van modellen met de Sofon Studio, een omgeving waarin je zonder te programmeren, maar op basis van kennisregels de beoogde processen helder en eenduidig vastlegt.

Op basis van de door jouw gebouwde modellen verbeter je de processen binnen de gehele bedrijfsketen van onze klanten, je adviseert klanten van Sofon bij het modelleren van producten, productstructuren, prijsstructuren, contracten en overige verkoopdocumenten, je werkt zowel projectmatig als op basis van ad-hoc klantenvragen, je draagt zorg voor verspreiding van jouw kennis met jouw Sofon collega’s.

Over ons

Wij ontwikkelen en implementeren op standaard software gebaseerde Quote-to-cash en configurator (CPQ) oplossingen voor bedrijven met klantspecifieke producten en diensten. De kern van onze oplossing is dat onze klanten met de Sofon Studio, in modellen de bedrijfskennis vastlegt die nodig is, voor de processen tussen het eerste klantcontact tot en met het maken van een order die in productie gaat. De op standaard software gebaseerde Sofon oplossingen worden specifiek opgezet, geïmplementeerd en geïntegreerd voor de processen, systemen en afdelingen van onze klanten. Onze klanten gebruiken onze configurator om snel en foutloos complexe calculaties uit te voeren en/of ingewikkelde offertes te maken. Onze klantenkring zijn nationale en internationale, grote en middelgrote ondernemingen, in onder andere de maakindustrie. Hierbij moet je denken aan bedrijven in de sectoren Automotive, Healthcare, Klimaatbeheersing en nog veel meer.

Herken jij je in de onderstaande beschrijving?
 • Academische opleiding of HBO met aantoonbaar academisch analyse- en denk niveau, bij voorkeur in de richting Bedrijfskundige Informatica;
 • Sterke analytische en conceptuele focus;
 • Ervaring met het vertalen van praktische vraagstukken in heldere specificaties;
 • Interesse in bedrijfsprocessen;
 • Leergierig en gemotiveerd om de opgedane kennis te delen;
 • Wordt uitgedaagd door variëteit in business vraagstukken en klantprofielen;
 • Open mind en creatief in het vinden van oplossingen;
 • Goed gevoel voor IT (Systemen en Informatie);
 • Kennis van Web en style sheets is een pré;
 • Precies en gedreven om een kwalitatief hoogwaardige oplossing te leveren;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal.
 • Beheersing van Duits is een pré.
Sofon biedt je....
 • Een uitdagende functie in een gezond, groeiend softwarebedrijf met internationale ambitie;
 • Een sterk en gedreven team waarvan je deel zult uitmaken;
 • Een stimulerende werkomgeving, waarin je uitgedaagd wordt je verder te ontplooien;
 • Een onderneming met onderscheidend vermogen, eigen producten en ruime commerciële groeimogelijkheden;
 • Arbeidsvoorwaarden passend bij de functie en de branche.

Krijg jij met jouw vaardigheden alle neuzen dezelfde kant op? Dan zijn we inderdaad op zoek naar jou.

Geïnteresseerd?

Stuur je sollicitatie in de vorm van je curriculum vitae met motivatie in Word per e-mail naar Harry Doedens via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Eventuele vragen kun je ook per e-mail stellen of neem contact op via 088 5251 831.

Senior Consultant (m/w/d)

Wir sind ein internationaler Hersteller von innovativer Standardsoftware. Wir liefern unseren Kunden Softwarelösungen in über 50 Ländern. Sofon-Anwender sind mittlere und große, international ausgerichtete Unternehmen, wie z.B. Philips Healthcare, Ricoh oder Aebi Schmidt. Im Zuge unseres Wachstums suchen wir Verstärkung.
Ihre Aufgaben
 • Strategische Beratung bei der Einführung der Konfigurator bei Kunden
 • Analyse und Modellierung von Produkten, Komponenten und Systemen
 • Enge Zusammenarbeit mit dem Vertrieb und Unterstützung in kaufmännischen und technischen Fragestellungen
 • Unterstützung bei der Integration der Software mit CRM, ERP und weiteren Systemen
 • Übernahme und Betreuung von Projekten
Ihr Profil
 • Erfolgreich abgeschlossenes Studium oder vergleichbare Qualifikation
 • Erfahrung im Projektmanagement, gerne aus der IT-Branche
 • Kenntnisse über wesentliche Techniken im Projektmanagement in IT-Projekten
 • Gestaltungskraft, analytisch-konzeptionelles Geschick sowie Reisebereitschaft
 • Sicheres und authentisches Auftreten, versierte Kommunikationsfähigkeit in Deutsch und Englisch
Sofon bietet...
 • Flache Hierarchien und schnelle Dienstwege
 • Attraktives Gehaltspaket
 • Firmenwagen auch zur privaten Nutzung
Interessiert?

Dann freuen wir uns auf Ihre aussagekräftigen und vollständigen Bewerbungsunterlagen mit Angabe Ihrer Gehaltsvorstellung und frühestmöglichem Eintrittstermin ausschließlich per E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Junior Research Consultant

Wir sind ein internationaler Hersteller von innovativer Standardsoftware. Wir liefern unseren Kunden Softwarelösungen in über 50 Ländern. Sofon-Anwender sind mittlere und große, international ausgerichtete Unternehmen, wie z.B. Philips Healthcare, Ricoh oder Aebi Schmidt. Im Zuge unseres Wachstums suchen wir zum nächstmöglichen Termin an unsere Standorte in Oberhausen und Son (NL) Verstärkung.

Ihre Aufgaben
 • Deutschsprachiger Kunden-Support (per Telefon und E-Mail)
 • Enge Zusammenarbeit mit den Support- und Entwicklungskollegen
 • Beratung beim modellieren von Produkten, Produkt- und Preisstrukturen, Verträgen und anderen Verkaufsdokumenten auf Basis von ad-hoc Fragen der Kunden
 • Verbreitung von "best practice" unter den Kunden
Ihr Profil
 • Erfolgreich abgeschlossenes (Fach-) Hochschulstudium oder vergleichbare Qualifikation
 • Sehr gute Kommunikationsfähigkeiten und gute Englischkenntnisse
 • Ein hohes Maß an Flexibilität, Teamfähigkeit und Reisebereitschaft
 • Wird herausgefordert durch die Vielfalt der Fragestellungen und Kundenprofile
 • Motiviert, das erlangte Wissen zu teilen
Sofon bietet...
 • Flache Hierarchien und schnelle Dienstwege
 • Attraktives Gehaltspaket
 • Firmenwagen auch zur privaten Nutzung
Interessiert?

Dann freuen wir uns auf Ihre aussagekräftigen und vollständigen Bewerbungsunterlagen mit Angabe Ihrer Gehaltsvorstellung und frühestmöglichem Eintrittstermin ausschließlich per E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.