background image 0

Nieuw in de 2018 versie

Smart, Smarter, Sofon

De markt is meer en meer aan het transformeren naar een vraag gestuurde industrie waarbij levertijd en prijs ook meer een meer onder druk komen te staan. Bedrijven merken dat, en proberen met ‘smart customization’ grip te krijgen op deze vraag.

Uit een onderzoek bij diverse organisaties in de maakindustrie geeft 14% van de bedrijven aan dit met de huidige tools lastig te vinden en 45% verwacht dat dit de komende 3 jaar nog complexer zal gaan worden.

Het Sofon development team en de productmanagers van Sofon hebben hard gewerkt om dit proces voor de maakbedrijven op te lossen. Het is namelijk niet alleen een vraagstuk voor sales, maar ook voor Inkoop, R&D, engineering, product managers etc.

Sofon lanceert hiervoor de Special Request Tool. Ieder bedrijf dat van ETO naar CTO wil opschuiven of verder wil standaardiseren, zal de ‘specials’ onder controle moeten krijgen. Met behulp van een geïntegreerde Special Request oplossing tussen Proposal Organizer en Sofon Sales Organizer kan iedere betrokken afdeling input leveren.

De verkoper heeft nu inzicht over de stand van het interne proces rondom ‘zijn’ special. Iedere offerte met een special is nu onder controle, geen verrassingen meer achteraf. Als later blijkt dat een special vaker zal worden aangevraagd, kan deze special uiteindelijk toegevoegd worden aan de standaard oplossing. Zó blijf je de concurrentie, en onnodige kosten voor.
smart

Approval App

app aproval portalVoor bedrijven die grip willen op offertes, zien al jaren het grote voordeel van de Sofon Approval Portal. Managers krijgen pro-actief bericht bij uitzonderingssituaties in offertes bij bijvoorbeeld overschrijding van het totaal offertebedrag, in geval van kortingen of bij het aanbieden van bepaalde producten.

In die gevallen zal de Approval Portal zal automatisch een e-mail te sturen aan de beoordelaar met het verzoek om autorisatie, eventueel voorzien van een rapportage waarin de relevante inhoud van de offerte wordt getoond.

Deze functionaliteit komt dit jaar ook beschikbaar als App. Je kan zo op je telefoon of tablet met behulp van filters eenvoudig een overzicht krijgen van alle offertes in een bepaald stadium, bijvoorbeeld alle offertes die wachten op goedkeuring of alle offertes die zijn goedgekeurd of afgekeurd. Vaak wil je offertes niet laten wachten en op deze manier kan een goedkeuring snel worden gedaan. Zeker voor beoordelaars en managers die vaak onderweg zijn werkt de Approval App efficiënter en sneller.