background image 0
Niederlande

Niederlande (0)

Freitag, 10.01.2020

Solution Architect (m/v)

Vanuit Sofon focus je je als ‘architect’ voornamelijk op de organisatie brede aspecten van de ICT architectuur. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aansturen van ontwerp, realisatie en uitrol van IT-infrastructuuroplossingen bij onze klanten. 

Je communiceert daarnaast op strategisch/tactisch management niveau over de bij een bedrijf aanwezige problematieken, je analyseert deze en vertaalt ze naar een oplossingsrichting die je, gebruikmakend van je kennis van de Sofon producten, inbedt in de te realiseren oplossing. Daarbij kun je, zo nodig via een ‘proven concept’, het management overtuigen van de mogelijkheden en voordelen van de Sofon oplossing, rekening houdend met de relevante IT-infrastructuur en bedrijfsprocessen zoals deze aanwezig zijn bij relaties.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

 • Het ondersteunen van consultants in projecten met kennis van verschillende infrastructuurcomponenten: hardware, operating systems, DBMS'en, netwerken en protocollen;
 • Het vertalen van functionele eisen en wensen naar een technische invulling;
 • Het opstellen van business requirements (Cloud of non-Cloud omgevingen);
 • Het introduceren van nieuwe technologieën en/of oplossingen;
 • Het houden van workshops en presentaties;
 • Garanderen van een effectief en efficiënt gebruik van infrastructuurcomponenten. Je analyseert en creëert oplossingen voor problemen die optreden tijdens technische integratie m.b.t. inzet van Sofon producten en hun communicatie over en weer met andere systemen (Troubleshooter);
 • Kunnen schatten van impact van veranderingen in Technische Informatie Systemen en technologische ontwikkelingen;
 • Positioneren van de Sofon oplossing binnen de wereld van ERP-, PDM- en CRM-producten;
 • Communicatie tussen klant, Sofon en betrokken derde partijen;
 • Verzorgen van presentaties, demonstraties en workshops bij klanten, in ons kantoor in Son en in het buitenland ter ondersteuning van dealers en partners;
 • Actief en creatief meedenken bij het verder ontwikkelen en toepassen van de Sofon modules;
 • Volgen van relevante marktontwikkelingen en trends.

Wie ben je?

 • Academische opleiding, zoals Bestuurlijke Informatiekunde, Bedrijfskundige Informatica;
 • Enige jaren ervaring op het gebied van product configuratie, ERP en/of CRM;
 • Ervaring met modelleertools en zeker met Sofon is een pre;
 • Bekend met het (her)ontwerpen van bedrijfsprocessen;
 • In staat om de mogelijkheden en consequenties van technologische keuzes te doorzien en over te brengen;
 • Leergierig en gemotiveerd om de opgedane kennis te delen;
 • Wordt uitgedaagd door variëteit in business vraagstukken en klantprofielen;
 • Ervaring met het voorbereiden van workshops op het gebied van architectuur;
 • Onderhoud actief de relatie met stakeholders om draagvlak te creëren
 • Sterke analytische en conceptuele focus;
 • Commerciële houding en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van Duits is een pre.

 Wat bieden wij je?

 • Een uitdagende nieuwe functie in een gezond, groeiend softwarebedrijf met internationale ambitie;
 • Een sterk en gedreven team waarvan je deel zult uitmaken;
 • Een stimulerende werkomgeving, waarin je uitgedaagd wordt je verder te ontplooien;
 • Een onderneming met onderscheidend vermogen, eigen producten en ruime commerciële groeimogelijkheden;
 • Arbeidsvoorwaarden passend bij de functie en de branche.

Geïnteresseerd?

Stuur je sollicitatie in de vorm van je cv met motivatie per e-mail naar Harry Doedens h.doedens@sofon.com onder vermelding van 'Vacature Solution Architect'. Eventuele vragen kun je ook per e-mail stellen.

Over ons

Wij leveren een uniek intelligent softwareproduct (No-Code) waarmee (middel)grote bedrijven hun verkoopprocessen optimaliseren en automatiseren en daarmee hun bedrijfswaarde sterk verhogen. Bedrijven met Sofon Guided Solutions kunnen zich volledig richten op hun klanten, groei en winst, terwijl de Sofon -software de complexe zaken in het offerte en order proces organiseert en afhandelt.

Dit kan het configureren van complexe producten zijn (Configure Price Quote), vertalen van complexe klanteneisen, verkoopprocessen of internationale prijsstructuren, maar ook de ondersteuning van wereldwijde resellers bij het maken van offertes en orders, inkoop bij vele toeleveranciers en/of juridische en contractuele voorwaarden. Het unieke aan Sofon is dat de klant het kan modelleren, zonder langdurige externe consultancy en met behoud van het intellectuele eigendom. De Sofon Guided Solutions methodology maakt klantspecifieke softwareaanpassingen overbodig. Sofon werkt in de Cloud, off-line en hybride, en sluit waar nodig aan op alle gebruikelijke ERP- en CRM-systemen, zoals SAP, MS Dynamics en Salesforce.

Er werken meer dan 15.000 verkopers bij Sofons 150 wereldwijd opererende klanten met de Sofon software. Sofon-klanten vind je in alle bedrijfstakken: medische bedrijven zoals Philips en Agfa gebruiken Sofon, machinebouw en industriële bedrijven zoals Stork en Schneider, de auto en bus-industrie zoals VDL en PON, maar ook bedrijven in de transport en logistieke sector, scheepswerven, installatie- en bouwbedrijven, verpakkingen en verzekeringen.

Dienstag, 07.01.2020

Sales Executive (m/v)

Wij zoeken een ervaren en gedreven verkoper en entrepreneur om ons te helpen de groei in deze zeer brede en dynamische markt uit te bouwen, niet alleen binnen de Benelux maar ook daarbuiten. Je kunt hiermee je eigen carrière op hoog niveau vormgeven. Onze klanten vertrouwen op jouw kwaliteiten en doortastendheid om hun zakelijke uitdagingen met Sofon te helpen oplossen en een positieve bijdrage te leveren om hun business te vergroten, verbeteren of risico’s te elimineren.

Als Sales Executive van Sofon ben je verantwoordelijk voor:

 • Omzetgroei door identificeren van nieuwe leads, analyseren en uitwerken van verkooppotentieel bij grote en middelgrote bedrijven.
  Dit kan gebeuren door benutten en uitbreiden van je eigen netwerk en marktkennis en ervaring, on-line research, samenwerken met partners en andere enablers, en/of marketing-/mailcampagnes om nieuwe leads te kwalificeren, uit te werken en succesvol te benaderen.
 • Het positioneren en presenteren op executive niveau (Owner, C-level, Business Unit) van de toegevoegde zakelijke en financiële waarde van Sofon, ondersteund door een business case en ROI analysetechnieken en door vele succesvolle Sofon-referenties.
 • Begin tot eind verkoop-ownership vanaf engagement tot contractafhandeling en overdracht naar de Sofon-serviceorganisatie. Je kunt meerdere complexe verkoopprocessen gelijktijdig succesvol ondersteunen.
 • (Half-)jaarlijks je omzet- en groeiverwachtingen van licenties en onderhoudscontracten overschrijden, waarbij je je naast succes op korte termijn richt op langetermijngroei door strategische verkoopkeuzes.
 • Het wekelijks bijhouden van en rapporteren aan de CEO van de diverse stages in je verkoopfunnel om je verkoopprestaties te garanderen.

Onze verwachtingen van je kennis en ervaring:

 • Een achtergrond als gedreven professionele verkoper met sterke contactuele eigenschappen.
 • Ervaring met de verkoop of gebruik van PLM, ERP en CRM software (Cloud- en SaaS-gebaseerd) en/of andere IT-toepassingen is een pre, samen met kennis van verkoop, engineering en/of product management in de healthcare, manufacturing, transport, logistics & automotive industrie.
 • Je bent een no-nonsense, actieve en zelfstartende ondernemer die zich bij de potentiele klanten zowel op executive niveau als met verkooporganisatie, engineering, product management en IT overtuigend en geloofwaardig is, leiding aan het gesprek kan geven en zich daarbij op zijn gemak voelt.
 • Je bent nieuwsgierig naar de noden van je (toekomstige) klanten, kunt goed luisteren, kunt snel naar nieuwe situaties en oplossingen schakelen, de innovatieve en zakelijke kwaliteiten van Sofon verwoorden en denkt mee over oplossingen.
 • Bewezen kwaliteiten in behalen en overschrijden van verkooptargets van klantgerichte (software) oplossingen in de B2B markt met een gedrevenheid die niet ophoudt bij de gebruikelijke werktijden.
 • Een technische achtergrond op hbo- of TU-niveau met affiniteit voor marketing is een pre.

Sofon biedt je, naast een goed salaris, verkoopbonussen en een auto van de zaak, de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen richting verkoopmanagement, waarbij je ervaring zult opdoen, of voortzetten, aan de top van de internationale zakelijke wereld. Samen met onze CEO ga je de groei van Sofon vormgeven. We hebben flexibele werktijden en een kleine maar uiterst professionele werkomgeving.

Je wordt ondersteund door onze sales consultants met vele jaren ervaring in Sofon en met klantentoepassingen, door service experts, en je werkt samen met Sofon-accountmanagement om additionele verkoop aan bestaande klanten te maximaliseren.

Je werkt vanuit ons hoofdkantoor op Science Park Eindhoven, omgeven door andere hi-tech bedrijven, en zult veelvuldig bij potentiele klanten in de Benelux op bezoek gaan.

Onze werkomgeving is internationaal. Naast Nederlands wordt een uitstekende beheersing van Engels (in woord en schrift) van je verwacht.

Geïnteresseerd?

Stuur ons je sollicitatiebrief waarin je je verkoopkwaliteiten alvast kunt demonstreren, samen met je cv. De vacature voor deze Sales Executive positie is vanaf januari 2020 beschikbaar. Krijg jij met jouw vaardigheden alle neuzen dezelfde kant op? Dan zijn we op zoek naar jou.

Stuur je sollicitatie in de vorm van je curriculum vitae met motivatie in Word per e-mail naar Paul Kimmel p.kimmel@sofon.com onder vermelding van 'Vacature Sales Executive Sofon Nederland'. Eventuele vragen kun je ook per e-mail stellen.

Over ons

Wij leveren een uniek intelligent softwareproduct (No-Code) waarmee (middel)grote bedrijven hun verkoopprocessen optimaliseren en automatiseren en daarmee hun bedrijfswaarde sterk verhogen. Bedrijven met Sofon Guided Solutions kunnen zich volledig richten op hun klanten, groei en winst, terwijl de Sofon -software de complexe zaken in het offerte en order proces organiseert en afhandelt.

Dit kan het configureren van complexe producten zijn (Configure Price Quote), vertalen van complexe klanteneisen, verkoopprocessen of internationale prijsstructuren, maar ook de ondersteuning van wereldwijde resellers bij het maken van offertes en orders, inkoop bij vele toeleveranciers en/of juridische en contractuele voorwaarden. Het unieke aan Sofon is dat de klant het kan modelleren, zonder langdurige externe consultancy en met behoud van het intellectuele eigendom. De Sofon Guided Solutions methodology maakt klantspecifieke softwareaanpassingen overbodig. Sofon werkt in de Cloud, off-line en hybride, en sluit waar nodig aan op alle gebruikelijke ERP- en CRM-systemen, zoals SAP, MS Dynamics en Salesforce.

Er werken meer dan 15.000 verkopers bij Sofons 150 wereldwijd opererende klanten met de Sofon software. Sofon-klanten vind je in alle bedrijfstakken: medische bedrijven zoals Philips en Agfa gebruiken Sofon, machinebouw en industriële bedrijven zoals Stork en Schneider, de auto en bus-industrie zoals VDL en PON, maar ook bedrijven in de transport en logistieke sector, scheepswerven, installatie- en bouwbedrijven, verpakkingen en verzekeringen.

Freitag, 03.01.2020

Modelbouw Consultant (m/v)

Sofon is een succesvol softwarebedrijf en op zoek naar jou!

Wij ontwikkelen en implementeren op standaard software gebaseerde Quote-to-cash en configurator (CPQ) oplossingen voor bedrijven met klantspecifieke producten en diensten. De kern van onze oplossing is dat onze klanten met de Sofon Studio, in modellen de bedrijfskennis vastlegt die nodig is, voor de processen tussen het eerste klantcontact tot en met het maken van een order die in productie gaat. De op standaard software gebaseerde Sofon oplossingen worden specifiek opgezet, geïmplementeerd en geïntegreerd voor de processen, systemen en afdelingen van onze klanten. Onze klanten gebruiken onze configurator om snel en foutloos complexe calculaties uit te voeren en/of ingewikkelde offertes te maken. Onze klantenkring zijn nationale en internationale, grote en middelgrote ondernemingen, in onder andere de maakindustrie. Hierbij moet je denken aan bedrijven in de sectoren Automotive, Healthcare, Klimaatbeheersing en nog veel meer.

Modelbouw Consultant

Als Modelbouw consultant ben je verantwoordelijk om met hulp van de Sofon Studio, product en business kennis bij nationale en internationale organisaties om te zetten in Sofon modellen. Je vindt het uitdagend om business vraagstukken op het gebied van verkoop van complexe producten te vertalen in kennismodellen die het hart vormen van de Sofon Guided Solutions Software. Als Modelbouw consultant word je snel een specialist in het bouwen van modellen met de Sofon Studio, een omgeving waarin je zonder te programmeren, maar op basis van kennisregels de beoogde processen helder en eenduidig vastlegt.

Op basis van de door jouw gebouwde modellen verbeter je de processen binnen de gehele bedrijfsketen van onze klanten, je adviseert klanten van Sofon bij het modelleren van producten, productstructuren, prijsstructuren, contracten en overige verkoopdocumenten, je werkt zowel projectmatig als op basis van ad-hoc klantenvragen, je draagt zorg voor verspreiding van jouw kennis met jouw Sofon collega’s.

Herken jij je in de onderstaande beschrijving?

 • Academische opleiding of HBO met aantoonbaar academisch analyse- en denk niveau, bij voorkeur in de richting Bedrijfskundige Informatica;
 • Sterke analytische en conceptuele focus;
 • Ervaring met het vertalen van praktische vraagstukken in heldere specificaties;
 • Interesse in bedrijfsprocessen;
 • Leergierig en gemotiveerd om de opgedane kennis te delen;
 • Wordt uitgedaagd door variëteit in business vraagstukken en klantprofielen;
 • Open mind en creatief in het vinden van oplossingen;
 • Goed gevoel voor IT (Systemen en Informatie);
 • Kennis van Web en style sheets is een pré;
 • Precies en gedreven om een kwalitatief hoogwaardige oplossing te leveren;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal.
 • Beheersing van Duits is een pré.

Sofon biedt je:

 • Een uitdagende functie in een gezond, groeiend softwarebedrijf met internationale ambitie;
 • Een sterk en gedreven team waarvan je deel zult uitmaken;
 • Een stimulerende werkomgeving, waarin je uitgedaagd wordt je verder te ontplooien;
 • Een onderneming met onderscheidend vermogen, eigen producten en ruime commerciële groeimogelijkheden;
 • Arbeidsvoorwaarden passend bij de functie en de branche.

Krijg jij met jouw vaardigheden alle neuzen dezelfde kant op? Dan zijn we inderdaad op zoek naar jou.

Solliciteren:

Stuur je sollicitatie in de vorm van je curriculum vitae met motivatie in Word per e-mail naar Harry Doedens via h.doedens@sofon.com . Eventuele vragen kun je ook per e-mail stellen of neem contact op via 088 5251 831.

Over Sofon

Wij ontwikkelen en implementeren op standaard software gebaseerde Quote-to-cash en configurator (CPQ) oplossingen voor bedrijven met klantspecifieke producten en diensten. De kern van onze oplossing is dat onze klanten met de Sofon Studio, in modellen de bedrijfskennis vastlegt die nodig is, voor de processen tussen het eerste klantcontact tot en met het maken van een order die in productie gaat. De op standaard software gebaseerde Sofon oplossingen worden specifiek opgezet, geïmplementeerd en geïntegreerd voor de processen, systemen en afdelingen van onze klanten. Onze klanten gebruiken onze configurator om snel en foutloos complexe calculaties uit te voeren en/of ingewikkelde offertes te maken. Onze klantenkring zijn nationale en internationale, grote en middelgrote ondernemingen, in onder andere de maakindustrie. Hierbij moet je denken aan bedrijven in de sectoren Automotive, Healthcare, Klimaatbeheersing en nog veel meer.